Slovenskí žiaci a študenti budú spoločne so Jeanom-Michelom Jarre meniť svet. Do súťaže sa zapojilo vyše 60 škôl

Nadácia ESET a občianske združenie BUILD Slovensko, pod záštitou Ministerstva školstva Slovenskej republiky, spustili celoslovenskú súťaž „PBL Výzva: Spoločne meníme svet“. Jej ambasádorom sa stala legenda elektronickej hudby, Jean-Michel Jarre.

Pilotný ročník výzvy prinášajú Nadácia ESET a občianske združenie BUILD Slovensko spolu s partnermi súťaže – spoločnosťou ESET, spoločnosťou PIXEL Federation a medzinárodným festivalom vedy a umenia STARMUS. V školskom roku 2023/2024 sa do výzvy prihlásilo vyše 60 základných a stredných škôl (celý zoznam si viete pozrieť tu). Cieľom výzvy je podporiť vzdelávanie na Slovensku kvalitným projektovým vyučovaním v súlade so svetovými štandardmi, a tým rozvíjať u žiakov, žiačok, študentov a študentiek základné spôsobilosti pre vedeckú prácu a posilňovať schopností riešiť problémy reálneho sveta.

„Som veľmi hrdý na to, že môžem byť ambasádorom tejto iniciatívy a teším sa na jedinečné študentské projekty. Je inšpirujúce vidieť učiteľov a žiakov, ako spoločne hľadajú riešenia pre budúcnosť našej planéty. A odkazujem im, aby mysleli inovatívne, zapájali komunity, využívali kreativitu, vedecké myslenie a aby ich práca na projekte bavila,“ hovorí Jean-Michel Jarre, ambasádor súťaže.

Video, v ktorom sa Jean-Michel Jarre prihovára učiteľom a študentom:

Učitelia so svojimi školskými tímami si v priebehu školského roka pripravia projekty na tému: Ako maximalizovať pozitívny alebo minimalizovať negatívny dopad našej školy na naše lokálne životné prostredie? S prípravami im pomôže séria zaujímavých vedeckých, umeleckých a biznisových workshopov.

Verejné finálové prezentácie a vyhodnotenie súťaže prebehnú na festivale Starmus, ktorý sa bude konať v Bratislave od 12. po 17. mája 2024. Víťazné tímy majú možnosť vyhrať 3 000 eur pre svoju školu a osobne sa stretnúť na festivale s hviezdami svetovej vedy.

Viac informácii o výzve na https://www.eset.com/sk/starmus/pblvyzva/

Viac informácii o festivale Starmus na http://www.starmusfestival.sk

Štartuje PBL Výzva: Spoločne meníme svet!, celoslovenská súťaž pre podporu projektovej výučby na školách na Slovensku

Nadácia ESET a občianske združenie BUILD Slovensko, pod záštitou ministra školstva Slovenskej republiky, spúšťa celoslovenskú súťaž „PBL Výzva: Spoločne meníme svet“. Tá má na slovenské základné a stredné školy priniesť projektovú výučbu (Project Based Learning – PBL). Vyhodnotenie výzvy sa uskutoční na medzinárodnom festivale vedy a umenia STARMUS v Bratislave, v máji 2024.