Spájame sa s veľkými menami pripravovaného STARMUS festivalu

Spájame sa s veľkými menami pripravovaného STARMUS festivalu, aby sme prispeli k vízii inovatívneho a učiaceho sa Slovenska. Také, ktoré pomôže mladej generácii pripraviť sa na reálnu budúcnosť cez projektovú výučbu.

Jean-Michel Jarre je hudobník, ktorého koncerty sú známe pre svoje vizuálne efekty a inovatívne využitie technológií, ako sú laserové show, svetelné efekty či 3D projekcie. V máji 2024 sa v Bratislave na neho môžu tešiť aj finálové školské tímy našej "PBL Výzvy".

Štartuje PBL Výzva: Spoločne meníme svet!, celoslovenská súťaž pre podporu projektovej výučby na školách na Slovensku

Nadácia ESET a občianske združenie BUILD Slovensko, pod záštitou ministra školstva Slovenskej republiky, spúšťa celoslovenskú súťaž „PBL Výzva: Spoločne meníme svet“. Tá má na slovenské základné a stredné školy priniesť projektovú výučbu (Project Based Learning – PBL). Vyhodnotenie výzvy sa uskutoční na medzinárodnom festivale vedy a umenia STARMUS v Bratislave, v máji 2024.

Nadácia ESET otvára novú grantovú výzvu na podporu rozvoja mladých vedeckých talentov v STEM oblasti

Nadácia ESET aj tento rok otvára grantovú výzvu na podporu rozvoja mladých vedeckých talentov v STEM oblasti a úspešným žiadateľom rozdelí sumu 30 000 eur. Cieľom výzvy je podporiť výchovu a vzdelávanie talentovaných detí a mládeže v oblastiach prírodných a technických vied, matematiky, technológií a inžinierstva, a umožniť takýmto jednotlivcom alebo kolektívom účasť na národných a medzinárodných súťažných a prezentačných podujatiach.